Mematinin Tesbihi

mematinin-tesbihiATV’de yeni başlayan Kehribar dizisinin baş rol oyuncusu hepimizin yakından tanığı ve yıllarca Memati rolünü canlandıran Gürkan UYGUN. Yeni Rolünde kehribar tesbihi ve altıpatlar olarak bilinen tabancasıyla kabadayı rolünü canlandıran Mematinin kehribar tesbihi sitemizde bulunmaktadır.Kehribar, insanlar tarafından çok tercih edilen bir tesbih türü olarak bilinmektedir.Tercih edilmesinden ziyade fiyat olarak da pahalı ve bir o kadarda gösterişli olması da oldukça dikkat çekmektedir.

İnsanlar tarafından bu kadar ilgi gören kehribar tesbihleri, bilinenin ya da diğer tesbih türlerinde sık görülenin aksine taş ya da bir yer altı kaynağından elde edilmemektedir. Kehribar, çamların değişik bir türü olan bir ağaçta yer alan reçineden elde edilmektedir. Bu da belki tercih edilmesinde ya da pahalı olmasında büyük bir rol oynuyor olabilir.memati-tesbihi

Kehribar tür olarak diğerlerinden farklı olduğu gibi özellik olarak da çok farklı özelliklere sahiptir. Rengi diğer tesbihlerin tersine sarıdan kızıla doğru birçok renkte çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca saydamlığı ve parlaklığı hiçbir türle karşılaştırılamayacak derece de farklıdır. Kendine özel bir rengi ve saydamlığı gibi çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca ham madde olarak da yani işlenmemiş bir şekilde de birçok alanda kullanılmaktadır. Örneğin; içerisinde ölmüş böcek, çiçek ve benzeri görselliği hoş olan canlılar mumyalanarak görsel anlamda hoş bir süs eşyası yapılabilmektedir. Bunun haricinde çeşitli süs eşyası yapımlarında da kullanılmaktadır. Ayrıca tıp alanında da birçok yararı ve etkisi bulunmaktadır.

Eski dönemlerden bu yana kalan kalıntılardan da anlaşıldığı gibi insanlar bu türü ilaç yapımlarında ve daha bir sürü hastalıkta tedavi olarak kullanmışlardır. Şuanda da şurup ve sakinleştirici ilaçların bazılarının yapımında kehribar kullanılmaktadır. İyi geldiği hastalıklar arasında böbrek taşından rahatsızlık çeken kimselerde çok faydası olduğu söylenmektedir. Bunun yanında guatr hastalarının da boyunlarına kolye şeklinde takmaları halinde hastalıklarına iyi geldiği hatta sürekli kullanımda tamamı ile iyileştirdiğinden bahsedilmektedir.

Takı ve süs eşyalarının birçoğunda ana olarak kullanılıp, güzel bir görsellik ve kendine has bir özellik katmaktadır. Birçok takının veya Memati Tesbihin yapımında taş türlerinin kullanılmasında ve bu türün tek olarak bir ağaçtan alınan bir madde olması da insanlara cazip ve hoş gelmektedir. Bu nadir bulunan ve zor koşullarda elde edilen türün en kalitelisi İskandinavya’da ve Baltık Denizi üzerinde görülmektedir.

Dizinin Fragmanı

Yorum Bırakın