Tarihte Gümüş Tesbih

gumus-tesbihGümüş, tarihin çok eski dönemlerine dayanan ve birçok tarihte konu edilen önemli bir yer altı elementi ya da kaynağıdır. Oldukça değerli bir yer altı kaynağıdır. Altından ve bakırdan sonra keşfedilmesine rağmen çok tercih edilmeyi başarmıştır. Fiyat olarak da birçok yer altına kaynağına göre özellikle görselliğine ve özelliklerine bağlı olarak oldukça uygun fiyatlıdır.Genellikle aksesuar yapımında tercih edilir. 

Ağırlıklı olarak bayanların kullandığı aksesuarlar da bulunsa da erkeklerin kullandıklarında da yer almaktadır. Bunları kolye, bileklik, tesbih gibi bir sürü isimle örneklendirebiliriz. Göz alıcı bir maden olması ve güneşi yansıtmasından ötürü oldukça dikkat çekici aksesuarlardır. Şık gümüş bir saat, yüzün, kolye ya da elinizde yer alan gümüş tesbih oldukça dikkat çekebilir. Gümüş teşbihler genellikle diğer tesbih türlerine göre daha az tercih edilmektedir. Bunun en önemli sebepleri arasında gümüşün albenisinin ve dikkatleri üzerinize çekmesinin yüksek olmasıdır.

Zira bu tesbihi taşıyan kişinin de aynı şekilde dikkat çekici olması gerek ki tesbihin yanında çok sönük kalıp komik duruma düşmesin. Mesela taşıyan kişinin spor giyinmesi bununla birlikte pek hoş olmayabilir. Ama takım elbiseyle birlikte ve gümüş bir kolye ile birlikte kullanılırsa daha çok dikkat çeker. Ve üzerinizde daha şık bir görünüm oluşur. Böylelikle hem tesbihi taşıyabilmiş. Hem de tesbihle birlikte sizde dikkat çekmiş olursunuz ki bu da çok hoş bir durum olacaktır. Gümüş tesbih alırken dikkat edilmesi gereken kurallar, tercih yaparken yapılmaması gereken hatalar vardır.

Gümüş tesbihi alırken bağlı olduğu ipi iyi incelemek gerek, zira eskimiş ya da kötü kalitede ki bir ipte bulunan gümüş parçaları kısa sürede ipi yıpratıp kopmasına ve dağılmasına sebep olabilir. Haliyle bu durumda o kadar para saydığımız ürünümüzün heba olması ya da kısmen tamiri için zaman kaybımıza sebep olur. Ayrıca gümüşün ayarını da iyi seçmek gerekir. Tıpkı altında olduğu gibi gümüşte de ayarlar bulunmaktadır.

Bu ayarı en uygun olanı taşıyabileceğiniz olanı seçmek, elinizde tesbihle oynarken çok hafif veya çok ağır olmamasını sağlamaktadır. Daha uygun ve daha yakışır durumda olmasını sağlayacaktır. Gümüş tesbih seçimlerinizde söylediklerimizi dikkate alırsanız daha mutlu bir alışveriş yapmış olursunuz.

Yorum Bırakın