Kazzaz Tesbihler

altin-kazaz-1100x671Tesbih tarihsel geçmişi ile pek çok kişiyi şaşırtan özelliklere sahip, ilk çağlardan itibaren toplum hayatında olan tesbih önceleri erkeklerin gövde gösterisi yapmak ve düşmanlarını korkutma ve aynı zaman da bir çeşit muhasebesini yapmak için öldürdükleri hayvanların kemiklerini bir araya getirerek dizdikleri boyunlarında ya da bileklerinde taşıdıkları bir aksesuarken, Orta Çağ’a gelindiğinde durum biraz değişse de aynı mantık üzerinde devam etmiştir.

Orta Çağ’da da yine erkeler tarafından öldürdükleri insanların kemiklerinden bir hakla yapan askerler düşmanlarını korkutmak ve bir üstünlük elde etmek için bu kemikleri bir araya getirip tesbih şeklini veritken sonra boyunlarında ya da bileklerinde taşırlardı. Ancak günümüzde tesbih bir gövde gösteri olmaktan çok bir kültür haline gelmiş durumda, gerçekten tesbih kullanma kültürüne sahip olan kişilerin çokça kullandıkları ‘’ tesbih elde sallanmaz, meşk edeceksiniz. Çekerken ona verilen emeğe saygı göstereceksiniz’’ cümlesine istinaden tesbih çekemenin ayrı bir kültürü olduğunu ve erkekler arasında bir üstünlük çabasından çok bir kültür farklılığı açığa çıktığını bilirler. Tesbihin toplum hayatımıza giriş şekli öncelikle ibadet şeklinde olmuştur zaten kategorize edildiğinde de 33’lük ve 99’luk tesbih olarak ikiye ayrılan tesbihlerin 99’luk olanları ibadet olarak kullanılıp her bir tanesi ile Allah’ın isimlerinin anılması şeklinde ibadet için kullanılır.

33’lük olan tesbihler ise genellikler erkeklerin kullandığı vazgeçilmez aksesuarlardan biridir. Sitemizde sizler için satışı sunduğumuz altın kaplama kazaz tesbih üzerinde ilk etapta Trabzon’u hatırlatan el örgüsü toplardan meydana getirilen tamamen el işçiliği ile yapılmış 1000 ayar saf gümüşten imal edilmiş tesbih yapım aşaması tamamlanınca 22 ayar altın ile kaplanmıştır. Ürünümüzün üretiminde kesinlikle birinci sınıf işçilik ve kaliteli ürün kullanılmıştır. Sitemizden alabileceğiniz kazaz tesbih ile sevdiklerinizi asla unutulmayacak bir tesbih hediye ederek hem muhteşem bir koleksiyon parçası hem de yanından ayıramayacağı bir aksesuar hediye etmiş olacaksınız.

Yorum Bırakın