Fiber Tesbih Fiyatları

fiberTesbih kullanmak Türk toplumu arasında oldukça yaygın bir faaliyettir. Tesbih çekilerek sabredildiği ya da stres atıldığı düşünülür. Aslında öyle bir durum söz konusudur. Hatta belki de yer yer kullanılan stres toplarından saçma stres araç gereçlerinden çok daha etkili bir eylemdir. Nihayetinde elinizde sürekli olarak kullanmanızda sizi daha sakin bir hale getirebilir. Ayrıca dini açıdan kullanan kişilerde bulunmaktadır. Her küçük el teşbihinde 33 adet boncuk bulunmaktadır.

Bunlar tek tek ilerlenerek dinde yani İslamiyet de uygun görülen kelimelerin tekrar edilmesi ve tesbih sayesinde de bu sayının kontrol edilmesi sağlanmaktadır. Tabi bunun yanında daha önce de dediğimiz gibi sadece hobi amaçlı ya da stres atma amaçlı da kullanılabilmektedir. Bazen de yakışan bir aksesuar olarak kullanılabilmektedir. Türk toplumu içerisinde tesbihe her yerde rastlamak mümkündür. Evde bir köşede, arabanın içinde görülen bölgelerinde, kullanan erkeklerin cebinde, elinde veya bileğinde görülebilir.

En çok erkekler tarafından tercih edilen bu ürünün, en çok tercih edilen türü de Fiber tesbih türüdür. Fiber türdeki tesbihlerin kendisine has özelliği bulunmaktadır. Bu özellikte insanlara bu tesbihi daha çekici kılmaktadır. Özellikle bunu hobi olarak yapan ve teşbihleri gerçekten seven kişiler için bu çok zevkli bir iş haline gelmektedir. Tesbihin bu önemli özelliği çektikçe yani kullandıkça tesbihin renginin kızıllaşması veya kararmasıdır. Yani ürün kullandıkça rengi kendi rengine göre daha koyu bir hal almaktadır. Bu da tesbihin ne kadar kullanıldığına, kullanan kişinin ne kadar sabırlı olduğuna, ne kadar bir süredir onu kullandığına, bundan da ziyade ortada emek verilen bir hobinin, ya da bağlılığın ne kadar bir emeğe tabi tutulduğuna en büyük ispattır. Haliyle bu tesbih türüne insanlar tutkuyla bağlanmaktalar.

Sürekli yanlarında bulundurmak, sıklıkla çekmek istemekteler. Alışkanlık haline geldikten sonra zaten, fiber teşbihlerini evde bırakmaları, ya da unutmaları onları üzen bir şey haline gelmekte, hatta bazen yolun yarısına bile gelinse dönülüp geri alınan bir hâl almaktadır. Zaten tesbihinde kızarma, kararma olayından dolayı kişinin tek başına kullanması da o tesbihi kişiye özel kılan etmenlerden bir tanesidir.

Fiber tesbih fiyatları üzerindeki gümüş aparatlara göre değişmektedir. Aparatsız bir fiber tesbih 10 TL den başalrken aparatlı ve full kurulu güzel bir fiber tesbihin 200 Liraya kadar fiyatı vardır.

Yorum Bırakın