Kehribar Tesbihin Önemli

kehribarKehribar, özünde bir reçine türüdür. Çam türlerinden birinin içerisinde bulunan özel bir maddeden elde edilmektedir. Ukrayna, İsveç, Hollanda, İngiltere ve çeşitli bazı ülkelerde yoğun olarak görülmektedir. Bu reçine türünden birçok şey elde edilebilmektedir. Daha çok tıp alanında kullanılmaktadır. Eski dönemlerden bu yana birçok hastalığa veya kötü belirtilere iyi geldiği söylenmektedir. Kendisinden şurup üretilebiliyor.

Aynı zamanda birçok süs eşyasının yapımında da tercih edilmektedir. İçerisinde yer alan böcek, çiçek ve benzeri kalıntılar mumyalanarak da çeşitli süs eşyaları elde edilmiştir. Aynı zamanda bu türün böbrek taşına iyi geldiği de söylenmektedir. Birçok tedavi türünde de kullanılmış başarılı olunmuştur. Guatr hastalarının da kolye olarak boyunlarında taşımalarının Guatr hastalığına iyi geldiğini hatta zamanla bitirebildiği de söylenmektedir. Ülkemizde bu tür tedavilerin kullanımında ara sıra kullanılsa da Kehribar türü ağırlıklı olarak Kehribar Tesbih yapımında kullanılmaktadır.Sakinleştirici olarak da kullanılabiliyor.

Toplum olarak tesbihi benimseyip ve bir aksesuar olarak kullanmayı sevdiğimiz için böyle bir kullanımı tercih etmekteyiz. Ya da bu tarz kullanım daha baskın olarak görülmektedir. Zaten tesbih denilince genellikle akla gelen ilk değerli türlerden biri olarak Kehribar Tesbih gelmektedir. Belki de zor koşullarda elde edilmesinden kaynaklı ya da çok sevilmesinden dolayı da olabilir. Bu türü parlaklık ve renk olarak herhangi bir türle karşılamak ya da kıyaslamak pek mümkün değil. Kehribar tür olarak da kendi içinde çeşitlendirilmektedir. Ateş kehribar, sıkma kehribar, damla kehribar gibi türleri bulunmaktadır. Nitekim bu çeşitlerine göre de tesbih üretimi bulunmaktadır.

Ağırlıklı olarak Baltık Denizinden ve İskandinav’dan çıkarılmaktadır. Ya da ağırlıklı olmasından ziyade en kaliteli kehribar türü burada bulunmaktadır. Rengi açık sarı ile kızıl arasında değişiklik gösteren kendine has bir renk türüne sahiptir. Bu kadar kendine ait özelliğinin bulunması da bu tesbih türünü değerli kılan etmenlerin başında gelmektedir. Gerek rengi, gerek parlaklığı, bulunabilirliği ve az sayıda olması ürünü daha çekici hale getirip, daha iyi fiyatlardan sergilenmesini sağlamaktadır. Bir çok türde ve renkte çeşidi bulunan bu tesbih türünü inceleyerek sizlerde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Bırakın